Muut

Kunto kohoaa huomaamatta nuorisotalon kuntosalilla

  • Vaasa

Nuorisotalo Sun Housen tiloihin on avattu kuntosali.

Ilmainen ja kaikille nuorille suunnattu sali on auki sekä nuorisotalon aukioloaikoina että niiden ulkopuolella. Esimerkiksi torstaisin kello 17:stä eteenpäin kokoontuu 15–24-vuotiaille tytöille tarkoitettu ilmainen kuntosalikerho, jossa personal trainer auttaa laitteiden kanssa.

Kuntosalilla on muutenkin aina aikuinen auttamassa nuoria ja vahtimassa, ettei vahinkoja satu.

Energian purkamista. Yksi toiminnan alullepanijoista on Sun Housen nuoriso-ohjaaja Kirsi Hakala.

– Nuorisotalolla oli viime talvena paljon nuoria vauhti päällä, ja purimme energiaa välillä esimerkiksi lankuttamalla. Varsinkin pojat olivat kuntoilemisesta innoissaan. Siitä saimme toisen ohjaajan kanssa idean, että oikeita kuntosalilaitteitakin voisi hankkia, Hakala kertoo.

– Lisäksi nykyään jotkut nuoret ovat huonommassa kunnossa kuin me aikuiset. Tähän pitäisi saada muutos.

Alkusyksystä ohjaajat kysyivät nuorisotoiminnan johtajalta lupaa uudistuksen toteutukseen, ja helmikuussa kuntosali alkoikin jo olla valmis.

Tällä hetkellä kuntosalista löytyy muun muassa käsipainoja, nyrkkeilysäkki, Smith-laite ja kahvakuulia. Monet näistä välineistä on saatu edullisesti paikallisilta kuntosaleilta.

– Televisiota meillä ei kuitenkaan tilassa ole, jotta nuoret saisivat samalla seurustella toistensa kanssa, nuorisotoiminnan johtaja Tuula Ahonpää kertoo.

Kipinä liikkumiseen. Palautteen perusteella nuoret ovat pitäneet kuntosalista. Myös Teerikillan asukasyhdistys on mielissään uudistuksesta.

– Tämä kuntosali on varsinkin murrosikäisille pojille hyvä, koska he saavat purkaa aggressioitaan, yksi jäsenistä, Ari Peltola, kertoo.

Aggressioiden ja energian purkamisen lisäksi kuntosalin toivotaan auttavan myös muutamassa muussa asiassa.

– Sellainenkin nuori, joka ei liiku, voi saada kuntosalilla touhuamisesta kipinän liikkumiseen, Hakala kertoo.

Hakala myös huomauttaa, että jopa kymmenen minuutin kuntoileminen auttaa.

– Nuorisotalolle tulevat nuoret eivät välttämättä tule paikalle trikoot päällä huhkimaan, mutta jos he vaikka käyvätkin salilla kavereidensa kanssa, he saattavat huomaamattaan saada hien päälle. Pienikin liikunta auttaa.

Tulevaisuuden haaveena Hakala haluaisi laajentaa Sun Housen liikuntamahdollisuuksia.

– Jos voisin unelmoida, haluaisin laajentaa kuntosalia ja lisätä nuorisotalon alueelle erilaisia liikuntamuotoja. Esimerkiksi jokin jumpparyhmä olisi kiva.

Milja Lammi

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka