Muut

Kuilun partaalta uuteen lentoon

  • Vaasa

SB Vaasa aloitti salibandyn divarikauden katastrofaalisesti. Joukkue hävisi peräti kahdeksan ensimmäistä ottelua, kunnes viimein kelkka kääntyi. SB Vaasa nappasi ensin kaksi kotivoittoa Botniahallissa, ja viime viikonloppuna vieraskentillä kaatuivat sipoolainen ÅIF ja Loviisan Tor.

– Oli kieltämättä erikoisin kauden aloitus urallani. Ei ole tuollaisia jaksoja ikinä aiemmin ollut. Uitiin tosi syvissä vesissä, kertoo SB Vaasan puolustaja Arttu Kukko.

SB Vaasa hävisi tappioputken kuusi viimeistä ottelua korkeintaan vain kahdella maalilla.

– Tappioputken venyessä kolmansien erien tiukoilla hetkillä takaraivoon hiipi ajatus, että taasko tässä käy näin. Peli ei kuitenkaan ollut niin synkkää kuin tulokset olivat, ja paransimme koko ajan peliä ensimmäisestä ottelusta alkaen, huomauttaa viime kaudella Rauman SalBassa Salibandyliigaa pelannut Kukko.

Neljän ottelun voittoputki on nostanut joukkuehengen kattoon, vaikkei se missään vaiheessa tappioputkenkaan keskellä rakoillut.

– Nyt joukkueessa on ihan uskomattoman hyvä fiilis, kun ollaan saatu muutama voitto, ja peli kulkee. En muista, milloin viimeksi olisi ollut noin hyvä meininki vaihtopenkillä, ja se heijastuu kentällekin, hehkuttaa Kukko.

Koposen palaveri. SB Vaasan valmennus yritti herätellä alkukauden aikana joukkuetta tekemällä muutoksia treenaamiseen.

– Juttelimme myös tosi paljon pelaajien kesken ja yritimme luoda toisiimme uskoa.

Juuri ennen voittoputken alkua Seinäjoen Peliveljien päävalmentaja Tommy Koponen kävi juttelemassa SB Vaasan pelaajille.

– Tommy piti meille tunnin palaverin, jossa toimme esille omia näkemyksiämme, ja hän kertoi omista kokemuksistaan, sekä siitä, miltä hänen mielestään homma näytti ulkoapäin.

Sattumaa tai ei, niin vaasalaisjoukkueen peli alkoi rullata heti seuraavassa ottelussa.

– Meillä oli jo viikko ennen ensimmäistä voittoa sellainen jytinä harjoituksissa ja joukkueessa, että nyt lukot aukeavat, muistelee Kukko.

Revanssi siniketuista. Viime viikonlopun vierasotteluissa SB Vaasa päästi vain neljä maalia tasakentällisin.

– Viisikkopuolustaminen on tällä hetkellä hyvällä mallilla, eikä kaveri enää pääse niin vaarallisiin maalipaikkoihin kuin kauden alussa, kertoo viikonloppuna poikkeuksellisesti hyökkääjänä pelannut Kukko.

Tulevana viikonloppuna SB Vaasa pelaa kaksi vieraspeliä. Lauantaina vastaan asettuu Pirkkalan Pirkat, ja sunnuntaina pelataan kuuma paikallisottelu Blue Foxia vastaan Uudessakaarlepyyssä.

– Jos onnistutaan jatkamaan samalla tavalla kuin nyt viikonloppuna, tuloksen pitäisi olla aika hyvä.

Divaria johtava Blue Fox voitti kauden avauskohtaamisen Botniahallilla lukemin 8–2.

– Ainakin minulla on tosi kova halu näyttää, ettei me oikeasti niin paljon huonompia olla. Nyt on iso revanssin paikka ja uskon, että meidän pelaajilla on monella sama fiilis.

Divarissa pelataan nyt toista kautta pudotuspelit, johon SB Vaasalla on vielä täydet mahdollisuudet selvitä. Runkosarjaa on jäljellä 14 ottelua, ja matkaa pudotuspeliviivan yläpuolelle on kolme pistettä.

Jaakko Jokela

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka