Muut

KoMu nappasi Sport-ikonit

  • Vaasa

Korsholm-Mustasaari Hockey Team eli tuttavallisemmin KoMu HT on aloittanut kautensa vahvasti jääkiekon 2. divisioonassa, sillä neljästä ottelusta saldona on kolme voittoa.

Kauden kotiavaukseen KoMu oli järjestänyt tapahtuman, joka keräsi Kuparisaareen yli 260 katsojaa. Tällä kaudella joukkue aikoo järjestää lisää vastaavia tapahtumia.

– Aina jotain pientä pitää keksiä, jotta pysyy ihmisillä mielenkiinto. Meidän velvollisuutemme on antaa yleisölle jotain muutakin kuin peli, sanoo KoMun päävalmentaja Mika Aaltonen.

KoMun tavoite on päästä lohkossaan seitsemän parhaan joukkoon ja sitä kautta jatkopeleihin.

– Munsala IK, Lapuan Virkiä, IK Kronan ja Pietarsaaren Jeppis ovat vahvoja. Seinäjoki on kääntämätön kortti, ja heillä oli viimeksi mukana muun muassa Jussi Pernaa, Aaltonen kertoo.

Jos on Seinäjoki saanut houkuteltua mukaan vanhoja Sport-tähtiä, on heitä KoMunkin riveissä useita. Yli 550 liigaottelua pelannut Marko Luomala ja yhteensä yli 500 ottelua Mestistä pelanneet Jani Kiviniemi, Mika Kujanpää ja Toni Mäkinen edustavat kaikki KoMua tällä kaudella.

– He ovat kopissa niin kuin kaikki muutkin, ja olemme oikeasti joukkue. Luomme hyvän ilmapiirin, ja meillä on kivaa. Se välittyy valmennukselle ja näkyy myös kentällä. Olemme tosissamme, mutta meillä pitää olla hauskaa ja jätkien pitää haluta tulla hallille, Aaltonen painottaa.

Sponsorit tärkeitä. KoMun pelaajista kaikki ovat amatöörejä, eli jokainen maksaa omat kausimaksunsa tai hankkii itselleen sponsorin.

– Tämä ei ole kenenkään ammatti, vaan harrastus. Työt menevät aina edelle, ja se on ihan ymmärrettävää.

KoMun ringissä kävi alkukaudesta myös muutama opiskelija, jotka joutuivat kuitenkin jättämään harrastuksen kesken kausimaksujen vuoksi.

– Ihannetilanne olisi se, että tämä ei maksaisi kenellekään mitään. Se olisi iso asia, Aaltonen sanoo.

Seuran hallituksen puheenjohtaja ja itsekin joukkueessa pelaava Joni Jaakkola on yhdessä hallituksen muiden jäsenien kanssa kerännyt mukavasti rahaa joukkueelle, mutta lisäraha olisi tarpeen.

– Hallitus kerää kovaa rahaa sekä sponsoreita, ja meillä on ihan hyvä tilanne. Emme aio elää velalla, vaan mennään niillä, mitä meillä on, Aaltonen sanoo.

Unelmana nousu. KoMun tavoitteena on pelata tällä kaudella kiekollista ja aktiivista peliä.

– Haluamme pitää kiekkoa hallussa ja pelata aktiivisesti. Pakit eivät räiski pitkiä, vaan pidämme rohkeasti kiekkoa ja lähdemme jalalla liikkeelle, Aaltonen lupaa.

Suurin ero 2. divisioonan ja Suomi-sarjan välillä on harjoitusmäärissä ja sitä kautta pelaajien fyysisessä kunnossa.

– Kakkosdivarin kärkiporukoista Suomi-sarjan heikoimpiin ei juuri eroa ole, mutta toki sinne kärkeen taas on matkaa, sanoo Alavudella kiekko-oppinsa saanut Jaakkola.

Taloudellisesti ero sarjojen välillä on iso, sillä pelimatkat vaihtuvat maakuntamatkoista valtakunnallisiin reissuihin. Tulevaisuuden suunnitelmissa KoMulla on nousta Suomi-sarjaan.

– Pitäähän meillä unelmia olla, mutta jalat täytyy pitää maassa. Tällä hetkellä se ei ole mahdollista, vaan vaatii ison pesämunan, että sinne kannattaa lähteä, Aaltonen huomauttaa.

KoMu kohtaa lauantaina kello 12.45 Kauhavan Hela-Kiekon Vaasan jäähallissa.

Jaakko Jokela

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka