Muut

Kolmen Suomen mestaruuden mies

  • Vaasa

VIIKON VIERAS: Vaasalainen Harri Karjala nappasi huhtikuussa jo kolmannen salibandyn Suomen mestaruuden Seinäjoen Peliveljien paidassa.

Karjala on ainut vaasalaispelaaja, joka on päässyt nostamaan himottua Salibandyliigan mestaruuspokaalia.

– Mestaruus maistui tänä vuonna erityisen hyvältä sen vuoksi, kun se ei tullut niin helpolla kuin viime kerralla, Karjala kertoo.

– Meillä oli ennen joulua huono vaihe, ja saimme aika paljon kritiikkiä joka suunnasta. Huomasimme myös itse, että tällä pelillä ei mestaruutta voiteta, ja otimme niin sanotusti härkää sarvista.

Finaalisarjasta muodostui erittäin jännittävä, kun Jyväskylän Happee voitti avausottelun ja johti toista ottelua Seinäjoella kahden erän jälkeen.

SPV nousi kuitenkin ohi ja vei lopulta koko finaalisarjan voitoin 3–1 yli 3 000 katsojan edessä Seinäjoki Areenalla.

Erikoista sarjassa oli se, että SPV johti otteluita yhteensä vain reilun minuutin ajan ja nousi aina otteluiden viime hetkillä tasoihin sekä ohi.

– Olimme ennenkin olleet vastaavissa tilanteissa ja kääntäneet pelejä. Meillä on monia pelaajia, jotka ovat pelanneet MM-finaalissa ja melkein kaikki Champions Cupin finaalissa. Meillä oli kokeneempi joukkue ja tiesimme, miten pitää pelata, sanoo 29-vuotias Karjala.

Karjala pelasi vakuuttavat pudotuspelit yhdessä pakkiparinsa Miika Malkamäen kanssa. Finaalisarjassa Happeeta vastaan kaksikon taakse tehtiin ainoastaan yksi osuma neljässä ottelussa.

– Pelasimme hyvin omassa päässä, sillä meitä vastassa olivat usein vastustajan tehokkaimmat pelaajat. Hyökkäyspäässä meidän ketjulle olisi pitänyt tulla vielä enemmän tehoja, ruotii Karjala.

Nousuja ja mestaruuksia. Karjala aloitti salibandyuransa vaasalaisjoukkue Press Teamissa ja edusti useamman kauden SB Vaasaa. Hän oli mukana nostamassa SB Vaasaa salibandyn Divariin keväällä 2004.

Ensimmäisen liigakautensa Karjala pelasi SPV:ssä kaudella 2005–06, minkä jälkeen hän siirtyi Turun Palloseuraan. Siellä ensimmäinen kausi päättyi liiganousuun, ja kolmena seuraavana kautena Karjala puolusti turkulaisten takalinjoilla.

Kaudeksi 2010–11 Karjala siirtyi takaisin SPV:n riveihin, jossa hän pääsi juhlimaan ensimmäistä Suomen mestaruutta keväällä 2012.

– Kaikkien mestaruuksien eteen on joutunut tekemään paljon töitä, ja kaudet ovat olleet erilaisia, joten niitä ei oikein voi verrata.

Karjalan avain menestykseen onkin ollut kova työ ja rankka treeni. Nuoruudessaan hän käytännössä asui Tennis Centerillä ja Kauppiksella pelaten eri vuoroilla.

Arsenalin mies. Poliisina työskentelevä Karjala on kova Arsenal-fani.

– Kun olin pieni, mummo toi minulle Arsenalin paidan, ja siitä lähtien olen seuraa kannattanut, kertoo Karjala, jonka kokoelmista löytyy yli 30 aitoa Arsenalin pelipaitaa viideltä eri vuosikymmeneltä.

Karjalalla on myös englanninbulldoggi Wenger, joka on nimetty Arsenalin pitkäaikaisen päävalmentajan Arsène Wengerin mukaan.

Kotikaupungissaan Vaasassa Karjala vierailee usein ja edustaa myös vaasalaisessa salibandyn kaupunkisarjassa Aurinkoliigassa pelaavaa El Torosta.

Tänä keväänä SPV:n pelaajat juhlivat Suomen mestaruutta ja ansaittua palkintoa sopivan rankasti.

– Asianmukaisen raskaasti. Viikon verran oli ohjelmaa, ei-järjestettyjä ja järjestettyjä juhlia. Nyt omatoiminen treeni ensi kautta varten on jo aloitettu.

Karjala jatkaa neljännen mestaruuden metsästämistä SPV:ssä myös ensi kaudella.

Jaakko Jokela

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka