Muut

Kolinaa kaupunginteatterissa

  • Vaasa

Roope Salminen & Koirat -yhtyeestä tutun Roope Salmisen luotsaama Kolina-improvisaatioryhmä saapuu esiintymään Vaasaan. Lähes kymmenen vuotta toiminut ryhmä nähdään Vaasan kaupunginteatterissa keskiviikkona 20. huhtikuuta.

Viihde on pääasia. Improryhmä Kolina tekee nimensä mukaisesti improvisaatioshow’ta, mikä tarkoittaa omalla painollaan rakentuvaa ja ennalta suunnittelematonta esitystä.

Ohjelma vaihtuu joka kerralla, ja inspiraatiota voidaan saada esimerkiksi päivän uutisista tai politiikasta. Kohtauksissa onkin nähty viime aikoina ainakin Alexander Stubb ja Matti Vanhanen, jotka ovat eksyneet Nuuksion metsään.

Hyvin menneen esiintymisen tunnistaa Salmisen mukaan yksinkertaisesti siitä, että yleisö viihtyy.

– Ainoa, millä on väliä, on se, että ihmisillä on kivaa. Onko lipun ostaja tyytyväinen, se on se mittari.

Yhtä sirkusta. Improvisaatio vaatii nopeita aivoja ja kykyä nyhjäistä niin sanotusti tyhjästä. Esiintymiskyvyt ovat koetuksella, ja välillä parhaallakin osaajalla lyö aivan tyhjää.

– Sitä tapahtuu joka esityksessä. Se hetki, kun pää lyö tyhjää, saattaa olla jopa antoisin hetki koko illasta. Silloin nähdään, että tämä on oikeasti improa, eikä meillä ole mitään varasuunnitelmaa. Koko ilta on ikään kuin nuoralla kävelyä, ja välillä sieltä pudotaan, mutta siinä se hienous onkin. Sitä ihmiset tulevat katsomaan.

Monta rautaa tulessa. Salmisella itsellään pitää kiirettä Kolinan kiertueen lisäksi ainakin yhtyeensä Roope Salminen & Koirat kanssa sekä juuri alkaneen Roope Salminen Show’n myötä. Salminen on niin ikään mukana Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa. Ohjat pysyvät kuitenkin tiukasti käsissä.

– Tästä on kiittäminen loistavaa manageriani Aku Kallosta, joka pitää minut järjissäni. Hän hoitaa ajankäyttöäni järkevästi. Suosittelen kaikille!

Naurutakuu. Salminen lupaa, että Kolinan keikalle voi tulla rennoin mielin.

– Yleisöä ei vedetä väkisin mukaan, vaan he saavat nauttia siitä, kun me olemme pulassa. Olemme tehneet tätä kymmenen vuotta, ja jokainen ilta on ensi-ilta. Koemme myös tulosvastuuta: jos ei naurata, rahat saa takaisin. Palautamme joka sentin.

Hanna Karpio

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka