Muut

Kokeneet karjut saapuivat Sportin liigajoukkueen avuksi

  • Vaasa

Jääkiekon liigassa kolmatta kauttaan aloittava Vaasan Sport on hankkinut joukkueeseen kokeneita pelimiehiä. Kuudella uudella pelaajalla on vyöllään lähes yhtä paljon liigaotteluita (2 822) kuin koko muulla joukkueella yhteensä (3 046).

Kokeneinta kaartia edustavat Tampereen Tapparassa viime kaudella Suomen mestaruuden voittanut puolustaja Markus Kankaanperä (877 liigaottelua) ja ykkössentteriksi hankittu Ville Viitaluoma (631).

– He tuovat paljon niin koppiin kuin jäällekin ja näyttävät mallia omalla esimerkillään, sanoo Sportin puolustaja Ari Gröndahl.

Vahvistusta tuo myös hyökkääjä Filip Riska (475), joka pikkuveljensä Erikin tavoin tunnetaan vahvana vääntäjänä.

– Erikoistilannepelaamiseen olemme saaneet lisää laajuutta. Esimerkiksi Riska on huippu alivoimapelaaja, ja Viitaluoma on vahva ylivoimalla, toteaa Gröndahl.

Kotimaisin voimin. Raumalta Riskan lisäksi samalla kyydillä Vaasaan matkasivat hyökkääjä Olavi Vauhkonen ja maalivahti Rasmus Rinne, joka taistelee peliajasta loistavan viime kauden pelanneen Mika Järvisen kanssa.

Vuosikymmenen alussa kovia tehoja iskenyt puolustaja Markus Nordlund hakee uutta nostetta uralleen Vaasasta, ja viime kaudella JYPissä pirteästi esiintynyt Markus Nenonen täyttää Charles Bertrandin jättämää aukkoa maalisarakkeessa.

Ulkomaalaispelaajia Sportissa ei ainakaan alkukaudesta nähdä. Hyökkääjäksi hankitulla Mike Vaskivuolla on tosin Suomen kansalaisuuden lisäksi myös Yhdysvaltojen kansalaisuus. Lisäksi paluumuuttaja Ville Saukko siirtyi Mestiksen Hokista takaisin Sportin takalinjoille.

Gröndahl nousukiidossa. Gröndahlille kausi Sportissa on jo kuudes perättäinen, ja hän on Erik Riskan kanssa joukkueen Sport-ikoneita.

– Olemme viihtyneet Vaasassa perheeni kanssa tosi hyvin, ja tulen koko valmennusporukan kanssa hyvin toimeen. Lisäksi minulla on ollut tunne, että voin kehittyä täällä vielä lisää, perustelee Gröndahl.

Kauden 2018 loppuun Sportin kanssa sopimuksen tehneen Gröndahlin ura on jatkunut nousujohteisena kaudesta toiseen, ja mies on näyttänyt epäilijöilleen. Viime kaudella Gröndahl oli Sportin runkopuolustajia ja iski myös mukavat tehot (7+6). Pakille tärkeä teholukema oli 15 plussan puolella.

– Joka kaudella olen mennyt eteenpäin. Joillakin kausilla isompia harppauksia ja joillakin pienempiä, mutta koko ajan oikeaan suuntaan.

Gröndahl pelasi viime kaudella pääosin Mikko Pukan pakkiparina, ja sama kaksikko jatkaa yhdessä myös tällä kaudella.

– Luemme tosi hyvin toisiamme, ja kun toinen saa kiekon, lähes aina pystyy sanomaan, mitä toinen aikoo tehdä, Gröndahl kertoo.

Kotiavauksessa Ilves. Viime kaudella Sport selvisi upeasti pudotuspeleihin, mutta putosi ensimmäisellä kierroksella Turun Palloseuralle.

– Kyllä me lähdemme parantamaan viime kaudesta, sanoo Gröndahl.

Sportin pelaajabudjetti on kasvanut 70 000 eurolla viime kaudesta ja on nyt 1,6 miljoonaa euroa. Yleisötavoitteeksi Sport on asettanut 3 400 katsojaa ottelua kohden. Viime kaudella yleisökeskiarvo oli 3 284 katsojaa.

Sport aloittaa kautensa perjantaina Mikkelin Jukureiden vieraana, ja lauantaina vastassa on Pelicans Lahdessa. Ensimmäinen kotipeli pelataan Kuparisaaressa ensi tiistaina Tampereen Ilvestä vastaan.

– Samaa loistavaa kannattamista toivon kuin aiempinakin vuosina, lähettää Gröndahl terveiset fanipäätyyn.

Jaakko Jokela

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka