Muut

Keisari vasaroi rahaa Vaasan vihertoimelle

  • Vaasa

Uuraisilla vaimonsa Helin kanssa huutokauppaa pitävä huutokauppa-keisari Aki Palsanmäki on edelleen yllättynyt suosiostaan. Silti miehen jalat pysyvät tiukasti maassa, vaikka pariskunnan arki on nykyisin kovin kiireistä. Palsanmäki ehtii kuitenkin Vasara-messuille Botniahalliin kuun loppupuolella. Silloin hän pitää hyväntekeväisyyshuutokaupan, jonka tuotto menee Vaasan vihertoimelle.

Aitoja ihmisiä. Suositun tv-ohjelman teko tuntui aluksi epäilyttävältä, kun kaksi pukumiestä saapui pihaan esitellen itsensä Aitomedian miehiksi.

– Nälkäisenä ja pitkän päivän tehneenä ajattelin, että menkää nyt siitä päätä aukomasta, mutta tosissaan ne olivat, Palsanmäki nauraa.

Nelisen vuotta sitten tehtiin Suomen Huutokauppakeisarista pilottijakso, ja loppu onkin historiaa. Tällä hetkellä ohjelmaa kuvataan kolmena päivänä viikossa.

– Yhtä jaksoa varten kuvataan materiaalia lähes 30 tuntia, Palsanmäki kertoo.

Ohjelmaa ei ole käsikirjoitettu, vaan Palsanmäet ovat aitoja ihmisiä alusta loppuun.

– Jos mulla on huono päivä, se näkyy taatusti. Neljännessä kaudessa on kyllä vauhtia ja vilinää, Palsanmäki paljastaa.

Kiireinen pariskunta. Hauska ja taidokas Palsanmäki ei syntynyt meklariksi, vaan ajautui työhön sattumien kautta.

– Yrityshän oli alun perin isäni, ja kun hän jätti tämän maailman, päätimme Helin kanssa jatkaa toimintaa, Palsanmäki kertoo.

Aluksi Palsanmäillä oli meklari yrityksessä, mutta hän jäi pian sairauslomalle.

– Hän sanoi mulle, että ala ite, ja mä ajattelin, että en ala, Palsanmäki nauraa.

– Ensimmäiset kerrat jännitti niin, että kädet tutisivat ja hiki virtasi, mutta nyt, vaikka olen tuhansien katsojien edessä, ei enää jännitä, Palsanmäki sanoo.

Keikoilla tulee kierrettyä ympäri Suomea, ja pelkästään huutokauppakeikkoja on Suomessa lähes sata vuodessa.

Tule tekemään hyvää. Vasara-rakennusmessuilla sunnuntaina 25. lokakuuta nähtävä hyväntekeväisyyshuutokauppa pyörähtää käyntiin kello 12.

Huutokaupan tuotto lahjoitetaan Vaasan vihertoimelle. Ikkuna järjestää puhelinäänestyksen siitä, mihin kohteeseen vihertoimi huutokaupan tuoton käyttää. Ohjeet löytyvät lehdestä tai digi-lehdestä sivulta 18.

Huudettavana on tuotteita messujen näytteilleasettajilta ruohonleikkurista lattianhoitoaineisiin. Tarkka tuotelista julkaistaan messuviikolla messujen verkkosivuilla.

– Tuotolla voidaan rakentaa leikkipuistoa, ikäihmisille liikkuvuutta ja hyvinvointia lisääviä asioita tai liikuntarajoitteisille hankkia jokin uusi väline, viheraluehortonomi Leila Roininen luettelee.

– Voimme myös järjestää jokin tapahtuman. Mihin tahansa tuotto meneekin, se on varmasti tärkeä käyttäjilleen, Roininen lupaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka