Muut

Joogaa New Yorkin tapaan Vaasassa

  • Vaasa

ISHTA-jooga on Etelä-Afrikasta peräisin oleva joogamuoto, joka yhdistää vanhat opetukset nykypäivän tieteeseen.

Aino Siren on harrastanut ISHTA-joogaa jo noin 16 vuotta ja myös opettanut sitä kahdeksan vuotta. Siren asuu New Yorkissa poikansa kanssa. Hän lähti kaupunkiin tanssin perässä, mutta päätyikin joogaohjaajaksi.

Siren vietti vaihto-oppilasvuotensa Illinoisissa, jolloin hän myös vieraili viikon verran New Yorkissa. Tuolloin hän päätti, että muuttaa New Yorkiin vuonna 2000.

– Muutinkin sitten loppuvuodesta 1999 opiskelemaan tanssia New Yorkiin. Hauskaa huomata, että joskus oikeasti käy toteen, mitä sanoo.

Sirenin tanssistudio tarjosi joogatunteja, jotka olivat osa heidän harjoitteluaan. Ensimmäisen kosketuksen Siren oli saanut joogaan 11-vuotiaana sirkuskoulussa. Pitkän tauon jälkeen hän kuitenkin innostui lajista. ISHTA-joogamuotoa hän päätyi kokeilemaan ystävänsä kanssa erillisellä joogastudiolla.

– Ihastuin ISHTA-joogaan heti. Tieni alkoi hiphopista ja päätyi joogaan, Siren naureskelee.

ISHTA:n yksi merkitys on ”se, joka resonoi kunkin sielun kanssa”. Tällä tarkoitetaankin, että joogaharjoitus voidaan muokata jokaiselle joogaajalle sopivaksi.

– Mielestäni paras puoli ISHTA-joogassa on se, että se on yksilölle räätälöityä. Ei tule sellainen olo, että ihmisen pitäisi muuttua jonkinlaiseksi, vaan ihminen on hyväksytty sellaisena kuin on.

Siren kävi joogaopettajakoulutuksen ajatuksenaan syventää tietämystään joogasta. Sattumalta hän kuitenkin päätyi myös opettamaan joogaa heti koulutuksen käytyään.

– Eräs tyttö oli juuri palaamassa New Yorkista Suomeen, joten hänen tilalleen tarvittiin uusi ohjaaja opettamaan suomeksi.

Siren opettaa suomenkielistä ryhmäänsä jo seitsemättä vuotta. Hän opettaa myös joogastudiolla. Sirenin tunnit koostuvat fyysisestä joogasta, ISHTAan liittyvästä filosofiasta ja hengitysharjoituksista. Tanssitaustastaan johtuen hän tekee tunneilleen tietynlaisen koreografian pitääkseen ne mielenkiintoisina.

ISHTA-joogan päästudio on New Yorkissa. Sirenin mukaan joogamuoto on New Yorkissa suosittua, ja heidän studioillaan riittää kiirettä.

Kansaivälisesti ISHTAa on tarjolla muun muassa Lontoossa, Tokiossa ja Berliinissä. Siren on opettanut ISHTA-joogaa noin viiden vuoden ajan Suomessakin. Aiemmin hän on opettanut joogaa ainoastaan pääkaupunkiseudulla, mutta nyt hän pitää tunteja Oulussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Vaasassa.

– Ensi kesänä tuomme myös ISHTA-joogaopetuskoulutuksen Suomeen.

Siren haluaa tuoda ISHTA-joogan myös omille juurilleen. Hän tulee Vaasaan pitämään kahden tunnin harjoituksen Wasa Yoga Centerille tämän viikon sunnuntaina.

Iida Latvala

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka