Muut

Jan Johanssonin pojat konsertoivat Vaasassa viikonloppuna

  • Vaasa

Vaasaan saadaan tulevana lauantaina maineikkaita muusikkovieraita Ruotsista. Doo-Bop-klubilla esiintyvät tuolloin Jens ja Anders Johansson, jotka saapuvat esittämään isänsä Jan Johanssonin musiikkia.

Isä-Johansson on Ruotsissa erittäin tunnettu nimi, ja hänet muistetaan etenkin albumistaan Jazz på svenska. Levy on Ruotsin suosituimpia ja myydyimpiä jazzlevyjä. Hänelle kuuluu niin ikään kunnia Peppi Pitkätossun tunnusmelodian säveltämisestä.

Rockista jazziin. Jens ja Anders ovat kokeneita muusikoita, jotka ovat olleet urallaan mukana lukuisissa projekteissa. He ovat soittaneet 80-luvulla niin Dion, Yngwie Malmsteenin, Stratovariuksen kuin monien muidenkin suurten nimien kanssa.

Heavy- ja rockpainotteisesta taustastaan huolimatta veljekset esittävät viikonlopun konsertissa Jazz på svenska -levyn kappaleita ja muita Jan Johanssonin tunnetuksi tekemiä klassikoita. Kyseessä on heidän ensimmäinen yhteinen esiintymisensä Vaasassa.

Sanoista tekoihin. Veljesten yhteinen projekti sai alkunsa Andersin päähänpistosta muutamia vuosia sitten. Hän keksi, että kaksikon pitäisi päästä televisioon soittamaan, ja ilmoitti Johanssonit mukaan.

– Anders sai hullun idean siitä, että meidän olisi esiinnyttävä TV4 Sverigen aamuohjelmassa. Sitten oli vain harjoiteltava, mitä teimmekin muutaman kerran. Ensimmäinen soittokertamme tapahtui siis noin 1,5 miljoonan katsojan edessä, Jens muistelee.

Alkuperäiset kappaleet. Jazz on tunnetusti eläytymiselle ja improvisaatiolle suotuisa musiikkilaji. Kysymykseen siitä, aikovatko Johanssonit esittää isänsä kappaleita modernisoituina versioina vai pysyä uskollisina alkuperäisille, Jens vastaa näin:

– Pysymme ehdottomasti niissä raameissa, jotka levyllä olevissa kappaleissa kuullaan.

Hän kuitenkin tähdentää kaiken olevan muutenkin improvisoitua, joten edes aikoinaan levyn äänityksissä mikään ei ollut kiveen hakattua. Kappaleisiin on siis sisällytetty normaalia joustovaraa, mutta alkuperäiset versiot pidetään tulevan konsertin punaisena lankana.

Anders ja Jens Johansson esiintyvät Doo-Bop-klubilla lauantaina 30.5. Konsertin järjestäjinä toimivat Vaasa Jazz Club, Jere Lahti ja Petri Hautamäki yhteistyössä Doo-Bopin kanssa.

Hanna Karpio

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka