Muut

IGDA rakentaa peliverkostoa

  • Vaasa

IGDA eli International Game Developers Association on pelisuunnittelijoille suunnattu kansainvälinen järjestö, jonka verkostoon kuuluu yli 12 000 jäsentä. Suomen kattojärjestön IGDA Finlandin alla toimii kymmenen paikallishubia.

– Huhtikuussa perustimme Vaasaan oman paikallishubin. Näin saimme kaupungin pelialan kartalle sekä Suomessa että maailmalla, kertoo vapaaehtoisena aktiivina toimiva Jussi Loukiainen.

– Tavoitteena on kehittää Vaasaan timanttinen, maailmanluokan pelialan keskittymä. Meiltä löytyy laajasti osaamista ja ennen kaikkea halua ja intoa toiminnan kehittämiseen.

IGDA toimii pelialan kehittäjille avoimena yhteisönä. Tapahtumat kokoavat yhteen pelialan yritykset ja yrittäjät, opiskelijat sekä pelaamisesta kiinnostuneet kaikenikäiset ihmiset.

– Pelit eivät ole vain koodia, vaan niissä tarvitaan monialaista osaamista. Ohjelmoinnin, grafiikan ja äänten lisäksi tarvitaan myös liiketoiminnan ja markkinoinnin osaamista, kun halutaan tehdä tuotteita vientiin. Pelialasta 95 prosenttia toimii globaaleilla markkinoilla.

Peliala elinkeinona on Vaasan seudulla nyt kovassa nosteessa. Paikallishubin tapahtumien tavoitteena on törmäyttää ihmisiä, jotta verkostot rakentuvat ja osaaminen kehittyy.

– Yhteistyössä yliopiston ja ammattikorkeakoulun kanssa suunnittelemme nyt uutta pelikoulutuspilottia. Myös Ylen kanssa jatkamme yhteistyötä virtual reality -konseptin kehittämisessä, kertoo Loukiainen.

Jyväskylän paikallishubin aktiivi Sasu Louke on innoissaan Vaasassa alkaneesta toiminnasta.

– Olen kotoisin Vaasasta, mutta muutin Jyväskylään opiskelemaan, koska täällä ei voinut aikanaan opiskella pelialaa. Tällä hetkellä työskentelen Jyväskylän yliopistossa Gamelabin labramestarina ja vedän pelinkehityskoulutusta.

IT-tradenomiksi valmistunut Louke pitää tärkeänä, että peliscenen kehittäjiä voidaan tukea paikallisesti ja että peliala huomataan todellisena liiketoimintana.

– Jyväskylässä olemme olleet mukana esimerkiksi kaupunkistrategian kehittämisessä, johon olemme tuoneet pelillisyyden näkökulmia. IGDAn kautta voimme yhdistää voimia ja jakaa monia hyväksi todettuja menetelmiä.

Raija Koivisto

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka