Muut

Hevosbalettia parhaimmillaan

  • Vaasa

Jännitys tiivistyy Pohjanmaan kouluratsastajien keskuudessa lauantaina 13.8., kun Vaasan raviradalla kilpaillaan alueen mestaruudesta kaikissa ikäluokissa. Kilpailut jatkuvat sunnuntaina, ja areenalla tullaan näkemään myös ratsukoita muualta Suomesta.

Erityisen kilpailuista tekevät sunnuntain sarjakilpailuluokat, jotka nostavat kilpailujen tason erittäin korkealle. Pääluokkana ratsastetaan LähiTapiola Small Tourin toiseksi viimeinen osakilpailu, jonka finaali ratkotaan lokakuussa Helsinki International Horse Show’ssa Helsingin jäähallissa.

Tasoltaan LähiTapiola Small Tourin osakilpailut ovat Intermediate I, eli kyseessä on yksi vaikeimmista sarjakilpailuista Suomessa.

Järjestäjäseura Korsholms Sportryttaren ratsukot edustavat lauantain mestaruusluokkien lisäksi myös sunnuntain pääluokassa. Jo kertaalleen Horse Show’n finaalissa ratsastanut Sophia Backlund on tänäkin vuonna mukana.

– Mahtavaa, että saamme tämän tason kilpailut Pohjanmaalle ja vielä oman seuran järjestämänä, Backlund iloitsee.

Small Tourissa on yhteensä viisi osakilpailua, joista kolme parasta tulosta lasketaan mukaan lopputulokseen. Finaaliin pääsee viisi parasta.

– Taso on todella kova, ja finaaliin pääsy on todella vaikeaa. Tällä kertaa osallistun Hilton III -hevosellani. Koska hevonen on vielä nuori ja kokematon tällä tasolla, tavoittelen lähinnä hyvää fiilistä ja positiivista kokemusta hevoselleni, Backlund summaa.

Vuonna 2014 Backlund ratsasti finaalissa hevosella Zerleone. Kansainvälisellä areenalla järjestettävä finaali on yksi syy LähiTapiola Small Tourin suosiolle. Monen ratsastajan unelma on kokea Horse Show’n tapaiset kilpailut.

– Toivon, että yleisö nauttii raviradan kilpailuista ja inspiroituu näkemästään. Tämän tason kouluratsastus on hevosbalettia parhaimmillaan, Backlund toteaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka