Muut

Hehkua vuoden alkuun

  • Vaasa

Laihialais-seinäjokis-vaasalainen tanssiorkesteri Hehku soittaa Vaasan WsArenalla 5. tammikuuta. Tapahtumassa esiintyy myös Yölintu.

Vuonna 2012 perustettu Hehku koostuu solisti Joonas Erkkilästä, kitaristi Jukka Kinnusesta, basisti Jukka Mäntylästä ja rumpali Raimo Upasta. Äänentoistosta ja kuljetuksesta vastaa Jarkko Laiho.

Kotikulmien kollit. Rautalankaotteista iskelmää soittava Hehku sai alkunsa, kun samassa bändissä soittaneet Erkkilä ja Uppa alkoivat suunnitella uutta kokoonpanoa. Yhtyeen nimi Hehku oli Erkkilän ajatus.

– Saimme melko nopeasti porukan kasaan. Olemme kierrelleet tanssilavoilla ravintoloissa, minkä lisäksi esiinnymme yksityistilaisuuksissa, kuten hää- ja syntymäpäiväkeikoilla.

Yhtye keikkailee pääasiassa kotireviiriään myötäillen ympäri Pohjanmaata.

Tanssijoille ja muille. Hehkun keikkaohjelmistosta löytyy tanssimusiikkia laidasta laitaan. Erityisesti Agents-linjalla liikutaan paljon. Erkkilä muotoilee yhtyeen tavoitteeksi tarjota jalan alle sopivaa iskelmällistä poljentoa tanssijoille ja muulle yleisölle.

– Haluamme pitää tanssiperinnettä yllä, ja tanssiväeltä onkin tullut kiittävää palautetta hyvistä biisivalinnoista.

Hehkun suunnitelmista tehdä omaa musiikkia Erkkilä pysyy toistaiseksi salaperäisenä.

– On mahdollista, että Hehku julkaisee tulevaisuudessa radiosinglen, mutta nyt koetamme tehdä paljon keikkaa ja päästä uusille lavoille soittamaan.

Autotallirockia maalaismalliin. Erkkilän omassa musiikkitaustassa on pohjalaista maalaisromantiikkaa. Musiikkiura sai alkunsa perinteisesti kitara kädessä, ja myöhemmin hän siirtyi karaoken kautta keikkailun ihmeelliseen maailmaan.

– Musiikkiharrastus lähti siitä, kun kylän poikien kanssa rämpyteltiin rokkia vanhassa navetassa. Karaoken myötä se vaihtui sitten tanssimusiikin puolelle.

Erkkilä keikkailee tätä nykyä vain Hehkun kanssa, mutta oli aikaisemmin solistina Olavi Hällbackan yhtyeessä pari vuotta.

Iskelmää sen olla pitää. Erkkilä on julkaissut aikaisemmin omaa tuotantoa, jota on kuultu esimerkiksi paikallisradioiden listoilla. Soittoaikaa on suotu etenkin vuonna 2008 julkaistulle kappaleelle Vain yksi tie. Uusimmat kappaleet ovat tänä vuonna ilmestynyt Amelia ja 2015 julkaistu Savurenkaita.

Tanssimusiikki ja iskelmä ovat aina tuntuneet kaikkein luonnollisimmilta, joten suurempia tyylikokeiluja ei ole tarvinnut tehdä. Hehku jatkaa samalla linjalla.

– Ehkä oma äänikin sopii siihen tyylilajiin parhaiten.

Hehku ja Yölintu tanssittavat WsArenalla 5. tammikuuta.

Hanna Karpio

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka