Muut

Gubbrockarna sukeltaa valkokankaan tunnelmiin

  • Vaasa

Vaasalainen Gubbrockarna-yhtye sukeltaa tulevana talvena elokuvien maailmaan. Yhtyeen uusin show Gubbrockarna Goes Movies valloittaa Vaasan kaupunginteatterin suuren näyttämön helmikuun ensi-illassa.

Esityksessä on filmiklassikkojen musiikkia 50-, 60- ja 70-luvuilta. Illan aikana soi kaiken kaikkiaan 28 ikimuistoista kappaletta. Gubbrockarna ry:n puheenjohtaja K-G Wigren iloitsee uudesta show’sta.

– Matkaamme show’ssa New Jerseystä Sisiliaan. Luvassa on sekä rock-kappaleita ja kauniita balladeja että musiikkia James Bondin ja Clint Eastwoodin elokuvista.

– 50-luvulla Hollywood löysi teini-ikäiset, ja elokuvayhtiöt tuottivat elokuvia, joissa esiintyi suuria rocktähtiä, kuten Elvis ja The Beatles. Ensimmäinen Beatles-elokuva esitettiin Vaasankin Kinemassa, ja sen ajan nuoret saavat nyt mahdollisuuden tulla teatteriin kuuntelemaan ikimuistoista valkokankaan musiikkia.

Punainen lanka. Gubbrockarna on esittänyt aiempina vuosina kaupunginteatterissa suuren suosion saaneet show’t The Golden Age of Rock’n’Roll, The Amazing 60ies ja Fifty-Sixty. Ensi talven show on yhtyeen neljäs suuri tuotanto teatterin lavalla.

– Viime keväänä jo ennen edellisen show-kauden päätöstä meiltä kyseltiin, että kai ensi talvenakin on jotain uutta tulossa. Kesällä kokoonnuimme sitten kahvilaan miettimään, mitä tekisimme, Wigren muistelee.

Hyvän leivoksen jälkeen alkoi punainen lanka löytyä.

– Luvassa on vanhanajan soundia erilaisilla kokoonpanoilla. Toisissa kappaleissa lavalle nousevat kaikki 22 muusikkoamme. Konsertti on höystetty myös hyväntahtoisilla vitseillä kappaleiden teemoista.

Suoraan sydämeen. Vaasan kaupunginteatterin johtaja Erik Kiviniemi kiittelee Gubbrockareita hyvästä yhteistyötä.

– Gubbrockareiden charmikkaat show’t tuovat teatterille uusia ystäviä. Musiikki menee suoraan sydämeen ja yli kielirajojen.

Huhtikuuhun mennessä kuullaan unohtumattomia elokuvasäveliä kaikkiaan kahdeksassa esityksessä.

– Show’n ensi-ilta on 19. helmikuuta. Teatteri täyttyy elokuvatunnelmasta, ja ovet ovat auki kaikille.

Raija Koivisto-Rasmussen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka