Muut

Festival Piccolo tuo iloa koko perheelle

  • Vaasa

Kaksikielinen lastentapahtuma Festival Piccolo järjestetään tulevana viikonloppuna 23.–24. heinäkuuta. Kasarmi 13:n piha-alue ja sisätilat täyttyvät erilaisista koko perheelle sopivista esityksistä ja työpajoista.

– Pikku Aasin nukketeatterin esitys kertoo piknikistä saaristossa. Sen jälkeen on luvassa myös yllätysnumero. Olemme saaneet oppia italialaiselta taiteilijalta uutta tekniikkaa, jossa nukketeatteria tehdäänkin jaloilla, Cosimo Galiano ja Jenny Ekman-Kaivonen kertovat.

Toista kertaa järjestettävän tapahtuman teemana on ilmastonmuutos.

– Teema yhdistää festivaalin taiteilijoita ja esiintyjiä. Haluamme tuoda esiin taiteen ja kulttuurin kautta ilmastonmuutosta ja antaa lapsille ja perheille ajateltavaa.

Korsholmanpuistikolla sijaitsevalla Kasarmilla on ohjelmaa päivittäin kello 11–15. Liput ovat voimassa koko päivän. Pohjanmaan tanssin aluekeskus järjestää esimerkiksi tanssityöpajan Minne talvi katosi, jossa Susanna Ujanen johdattaa lapsia leikkiin lumen kanssa.

Maria Lindeman pitää puolestaan lapsille teatterityöpajan ja Kpanlogo Yede afrikkalaiseen musiikkiin ja tanssiin liittyvän työpajan. Black Wall Galleryssa on avoinna Paula Blåfieldin ja Marianne Maansin näyttely.

– Harri Karvonen tuo tunnelmaa viikonloppuun iloisella posetiivimusiikillaan ja Mavis Fugar Mayyeet Kitchenin afrikkalaisella ruualla. Luvassa on myös hattaraa, pomppulinnaa, onnenpyörää ja kasvomaalausta, Cosimo Galiano ja Jenny Ekman-Kaivonen kertovat.

Galiano haluaa esittää erityiset kiitoksensa tapahtuman mahdollistajille eli Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahastolle, Vaasan kaupungille, Svenska Kulturfondenille ja Harry Schaumans Stiftelselle.

– Festival Piccolo keräsi viime vuonna parisataa osallistujaa yhden päivän aikana. Nyt meillä on ollut enemmän resursseja, ja festivaalista on saatu kaksipäiväinen.

Kaupungissa järjestettävien tapahtumien lisäksi hän pitää tärkeänä sitä, että kulttuuri näkyy lasten elämässä jatkuvasti.

– Kulttuuri on kuin leipää, ja joka päivä voi syödä muutaman pikkuleivän. Näin lapsista kasvaa iloisia ja terveitä, ja heille syntyy hyvä mielikuvitus.

Raija Koivisto

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka