Muut

Etiopialainen kahvi kruunaa kakkubuffetin

  • Vaasa

Etiopiasta kotoisin olevan Abel Belayn ja hänen perheensä olohuone muuttuu tulevana lauantaina pieneksi kahvilaksi, kun kansainvälistä ravintolapäivää vietetään jälleen ympäri maailman.

Ravintolapäivä on ruokakarnevaali, joka tarjoaa kaikille halukkaille mahdollisuuden perustaa oma ravintola. Tapahtumaan osallistuu vuosittain tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa.

Ravintolakokiksi Vaasan ammattiopistossa opiskeleva Belay ihastui ideaan ja päätti lähteä mukaan ravintolapäivään.

Leivoksia omalla tvistillä. – Leipomisessa parasta ovat monet eri työvaiheet ja kunnon tekemisen meininki, kuvailee Belay.

Hänen leivoksensa pohjautuvat klassisiin resepteihin, joita hän on hieman muunnellut oman makunsa mukaisiksi. Omaksi suosikikseen Belay mainitsee tuulihatut, joita hän myös tarjoilee kakkubuffetissaan.

Tuulihattujen lisäksi tarjolla on muun muassa Red Velvet -kuppikakkuja, baklavaa, juustokakkuja, tiramisua ja Napoleon-leivoksia.

Tarjolla etiopialaista kahvia. Belayn mukaan etiopialaisessa keittiössä tarjotaan jälkiruokien sijaan kahvia. Ravintolapäivän osallistujat pääsevätkin leivoksilla ja kakuilla herkuttelun lisäksi maistamaan aitoa Etiopiasta tuotua kahvia.

Belayn vaimon mukaan perinteisen suomalaisen kahvin ja Etiopiasta tuodun kahvin eron huomaa selvästi.

Belayn kahvila löytyy myös Facebookista nimellä Kakku buffet – Cake buffet. Siellä tapahtumalla on jo paljon kiinnostuneita osallistujia.

– Tarkoitus on tehdä kakkubuffetista joka vuosi hieman isompi, kertoo Belay.

Tärkeintä on kuitenkin kerääntyä yhteen ja pitää hauskaa.

Haaveena oma leipomo. Leipomisharrastuksen lisäksi Belay laittaa mielellään ruokaa kotona vaimolleen ja lapsilleen, ja haaveilee vielä jonain päivänä omistavansa oman ravintolan tai leipomon.

Bravuurikseen hän mainitsee italialaisen cannellonin. Perinteisiä etiopialaisia ruokia hän valmistaa harvemmin, koska ne ovat pienelle tyttärelle liian mausteisia.

– Isänsä leipomuksista tytär sen sijaan pitää kovasti, Belay kertoo hymyillen.

Ravintolapäivää vietetään lauantaina 21.5.2016. Abel Belayn kakkubuffetin ja muut vaasalaiset ravintolapäivän osallistujat löytyvät ravintolapäivän verkkosivuilta.

Susanne Hänninen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka