Muut

Energiaremontit kiinnostavat kuluttajia

  • Vaasa

Omakotitalon asumismukavuuden parantamiseen ja kustannusten alentamiseen on tarjolla monia vaihtoehtoja. Asevelikylästä perheensä kanssa kodin löytänyt Janne Haarala vaihtoi talostaan ensi töikseen pois öljylämmityksen.

Merkittävimmät syyt lämmitysjärjestelmän vaihtoon olivat ekologisuus, taloudellisuus ja sijoitus.

– Öljy ei ensinnäkään ole uusiutuva luonnonvara. Muutoinkin se tuntui hankalalta ja hieman vanhanaikaiselta lämmitysmuodolta.

– Vaihdoimme öljylämmityksen kaukolämpöön. Siinä houkutti erityisesti järjestelmän edullisuus. Talon näkökulmasta energiaremontti oli myös sijoitus, sanoo Haarala.

Säästöä pienistä asioista. Haaralan perheelle tärkeitä ovat lisäksi kaukolämmön helppous ja huolettomuus.

– Öljyn polttamisessa on oltava jatkuvasti tarkkana, ettei se esimerkiksi lopu kylmillä keleillä.

Huomattavaa on ollut myös kaukolämpövaihtimen hiljaisuus verrattuna vanhaan öljypannuun. Vaihdos on ollut oman talon rauhasta nauttiville asukkaille kaikin puolin hyvä ratkaisu.

– Kaukolämpöön siirtymisen jälkeen ei ole tarvinnut enää miettiä sitäkään, loppuuko lämmin vesi suihkussa kesken.

Toteutetun energiaremontin lisäksi Haaralat panostavat myös arkipäivän energiansäästöön.

– Mietimme perheessä erilaisia tapoja säästää energiaa. Sammutamme esimerkiksi tv:stä virrat pois yöksi, ja muitakaan laitteita ei pidetä lepotilassa. Emme pidä talossa turhia valoja päällä, ja myös laturit otetaan seinästä irti, kun puhelimet on ladattu täyteen.

Palvelua remontteihin. Lämmitysjärjestelmän muutos toteutettiin Vaasan aikuiskoulutuskeskus Vakkin opiskelijatyönä. Tulevat uusioenergiset putkimiehet saivat kohteessa kattavasti käytännön harjoitusta.

Niklas Renkonen Vaasa LVIS-Centeriltä tietää, että tarvetta on erilaisille energiaremonteille.

– Monta kertaa päivässä asiakkaat käyvät kyselemässä remonttiasioita. Toiset tarvitsevat vain uuden hanan, toiset laittavat uusiksi kaikki talon putket.

Tarvittavat työt käydään yhdessä asiakkaan kanssa läpi, minkä perusteella suunnitellaan tarjottavat palvelut.

– Myymälästämme löytyy katsottavaksi niin kylpyhuoneiden kalusteita kuin lämminvesivaraajiakin. Viime aikoina on mennyt useita kaukolämpövaihtimia asiakkaiden remontteihin, kertoo Renkonen.

Raija Koivisto-Rasmussen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka