Muut

Doo-Bop juhlistaa kahden vuosikymmenen taivaltaan

  • Vaasa

Vaasalainen jazzklubi Doo-Bop täyttää tulevana viikonloppuna pyöreät 20 vuotta.

Juhlan kunniaksi klubi järjestää perjantaina open-mic-illan ja lauantaina konsertin, jossa esiintyy kevään suuri ruotsalaisnimi Isabella Lundgren orkesterinaan Bagge Trio. Perjantain tapahtumassa lava on avoin ”kaikille niille, jotka ovat koskaan soittaneet tai halunneet soittaa Doo-Bop-klubilla”.

– Laitamme kasaan housebändin, jonka kanssa voi mennä jammailemaan, kertoo Doo-Bopin hallituksen puheenjohtaja Richard Mitts.

Elävän musiikin alkeet. Doo-Bopin tarina sai alkunsa joukosta muusikoita, jotka kaipasivat omannäköistään tilaa. Vaasassa ei tuolloin vielä ollut jazziin, funkiin ja souliin keskittynyttä paikkaa, joten sellaiselle oli tilausta.

– Haussa oli jokin paikka, jossa voidaan harjoitella ja soittaa yhdessä. Sen löydyttyä tuli idea paikan avaamisesta myös yleisölle, ja ensimmäinen konsertti kuultiin Doo-Bopin tiloissa vuonna 1995.

– Alussa toiminta ei ollut vielä erityisen laajaa, mutta sen jatkuessa konserttien määrä lisääntyi. Tämän vuoden aikana tapahtumia on ollut jo viisikymmentä, Mitts sanoo.

Talkootyö ja yhteinen missio. Doo-Bop-klubi on toiminut alusta asti vapaaehtoisvoimin ja talkoohengessä.

Paikan ajatus ja missio on säilynyt vuosien varrella samana: tarkoitus on tuoda lavalle monenlaisia esiintyjiä suomalaisista kyvyistä kansainvälisiin lahjakkuuksiin erityisesti jazzin, funkin ja soulin alueilta.

Monipuolisen ja -kielisen asiakaskunnan ansiosta klubi pyörii molempien kotimaisten lisäksi vielä kolmannellakin kielellä, englannilla. Jokavuotisista tapahtumista Taiteiden yö on Doo-Bopillekin aktiivista aikaa.

– Silloin on aina paljon väkeä ja elämää.

Värikäs kävijäkunta. Mitts kertoo, että klubi on löytänyt kävijänsä monenlaisista ikäryhmistä ja taustoista. Paljon riippuu myös illan esiintyjästä.

– Asiakaskunta on monipuolinen sekoitus erilaisia ihmisiä. Nuorimmat kävijät ovat 18 vuoden ikäisiä ja vanhimmat jo päälle seitsemänkymmenen.

– Vaasalaisten lisäksi esimerkiksi vaihto-oppilaat ovat löytäneet tiensä meille. Jazzklubikulttuuri on muualla Euroopassa suurempaa kuin täällä, ja he ovat tottuneet siihen.

Hanna Karpio

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka