Muut

Doo-Bop Club tuo livemusiikkia syksyn viikonloppuihin

  • Vaasa

Doo-Bop Clubilla nähdään syksyn aikana kolmisenkymmentä esiintyjää. Kauppapuistikolla sijaitseva klubi on muusikoiden perustama ja voittoa tavoittelematon järjestö, joka tarjoaa muusikoille paikan soittaa omanlaistaan musiikkia.

Mariah Hortans on työskennellyt hallituksen jäsenenä keväästä lähtien.

– Tänä syksynä meillä on paljon esiintyjiä tiedossa, Hortans kertoo.

Doo-Bop Clubin jäsenet ovat itse muusikoita. Klubin tarkoituksena on tarjota laadukasta livemusiikkia, jonka tyylilajit vaihtelevat jazzista ja bluesista funkiin, salsaan ja countryyn.

Kotimaisia ja kansainvälisiä esiintyjiä. Syksyn ensimmäinen esiintyjä oli Angie Iglesias, joka esitti Adelen kappaleita klubilla perjantaina. Myöhemmin syksyllä The Sundqvist Collective soittaa Bo Kaspersia. Luvassa on myös itse kirjoitettua jazzmusiikkia sekä amerikkalaisen John ”JR” Robinsonin rumpuesiintyminen.

– Robinson on Grammy-palkittu ja ”the most recorded drummer”. Hän on esiintynyt muun muassa Michael Jacksonin, Chaka Khanin ja Daft Punkin kanssa.

Esiintyjiä on siis sekä Suomesta että ulkomailta. Hortans kertoo jaon olevan noin puolet ja puolet.

Nuoret tärkeitä. Doo-Bop Clubilla ollaan tyytyväisiä siihen, että nuoret ovat löytäneet klubin.

– On hauskaa, että myös nuoret nauttivat jazzmusiikista, Hortans sanoo.

Klubi on tehnyt töitä saadakseen nuorten huomion. Keväällä he tekivät pientä promootiokierrosta Vaasan korkeakouluissa. Myös vaihto-oppilaat ovat olleet kiinnostuneita klubin toiminnasta, ja 29. syyskuuta he pitävätkin yhteistyöillan Vaasan yliopiston opiskelijoiden kanssa. Tuolloin soittamassa on M Sandberg Trio feat. Anders Sjölund.

Musiikkia perjantaisin ja lauantaisin. Syksyn ajan klubilla on esiintymisiä joka perjantai ja lauantai. Pääesiintyjänä voidaan pitää 10. joulukuuta soittavaa kokoonpanoa Niklas Winter & Ulf Wakenius. Ulf Wakeniusta pidetään yhtenä maailman parhaista jazzkitaristeista.

– Wakenius on lempimuusikkoni. Pidän siitä, että hänellä on oma tyylinsä.

Iida Latvala

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka