Muut

Bio Rex uudistettiin lattiasta kattoon

  • Vaasa

Vaasan elokuvateatteri Bio Rexin viisi kuukautta kestänyt ja kolme miljoonaa euroa maksanut remontti on valmis. Elokuvateatteri on uudistettu lattiasta kattoon, ja sinne on rakennettu neljä täysin uutta salia.

– Oikeastaan kaikki meni uusiksi. Vanhasta puolesta jäivät vain seinät, kaikki muu on uutta. Kuukausi meni pelkästään purkamisessa, kertoo Bio Rex Vaasan teatterivastaava Pete Nieminen.

Salien lisäksi elokuvateatterin aula, lipunmyyntitiski ja myymälä on uusittu. Maalatut seinät, uudet matot ja led-näytöt ovat näkyvin muutos aulatiloissa. Jokaisessa salissa on levennetty katsomoita, suurennettu valkokankaita ja uusittu ääni- ja kuvatekniikka sekä ilmastointi.

Salien penkit on myös vaihdettu uusiin, ja osa vaihdetuista penkeistä jatkaa elämäänsä muualla.

– Jäähallissa on osa vanhojen salien penkeistä, ja Afrikkaan meni kontti penkkejä sekä muuta tavaraa, Nieminen kertoo.

Vaasassa vilkasta. Vanhat kolme salia aulan yhteydessä on jyrätty matalaksi ja tilalle on rakennettu neljä upouutta salia. Ykkös- ja kakkossali remontoitiin keväällä, joten saleja on nyt yhteensä kuusi. Uusien salien myötä näytöksiä voidaan lisätä.

– Jos meillä käy iltapäivisin väkeä, niin päivänäytöksiä jatketaan, sanoo Nieminen.

Pienimmässä salissa penkkejä on reilut 30 ja isoimmassa 280. Uutuutena ovat isommat pluspaikat, joissa on muun muassa enemmän jalkatilaa.

Viime viikolla elokuvateatterissa vietettiin avajaisia.

– Viikonloppu oli odotetun hyvä, vaikka loppuvuosi onkin meillä aina hyvä.

Bio Rex -teattereita on Suomessa kahdeksalla paikkakunnalla. Vaasa on väkimäärään suhteutettuna yksi vilkkaimmista paikkakunnista.

– Vaasassa on käynyt kymmenen viime vuoden aikana enemmän ihmisiä leffassa kuin monessa muussa kaupungissa, Nieminen kertoo.

Tulossa hyvä leffavuosi. Vaasan keskusta on menettänyt viime aikoina muutamia merkittäviä yrityksiä, joten Bio Rexin kova panostus tekee hyvää.

– Keskusta on menossa huonompaan, kun Anttila ja McDonald’s lähtivät. Me tuomme keskustaan lisää elämää, ja meistä hyötyy varmasti moni keskustan ruokapaikka, Nieminen toteaa.

Ensi vuodesta hän povaa hyvää leffavuotta.

– Jouluna tulee Sing, joka on loistava lastenleffa. Välipäivinä ensi-illan saa konsolipelaajille tuttu Assassin’s Creed. Tammikuun alkupuolella tulee laatuleffoja, jotka tähtäävät helmikuun lopun Oscar-gaalaan. Alkuvuodesta on luvassa myös uusi Onneli ja Anneli -elokuva. Ensi vuonna on tulossa paljon isoja kotimaisia sekä ulkomaisia elokuvia.

Nieminen uskoo elokuvaelämyksen pitävän pintansa kovassa vapaa-ajan kilpailussa. Bio Rexissä on nähty jo muun muassa perheleffapäiviä. Ensi vuonna suunnitteilla on päiviä myös senioreille sekä sinkuille.

– Jokainen on joskus kokenut tunteen, kun ottaa toista kädestä kiinni treffeillä elokuvissa. Elokuva on hyvä treffipaikka myös ujoille. Siinä voi pitää kädestä kiinni pari tuntia ja miettiä repliikit valmiiksi illalliselle, Nieminen vinkkaa.

Jaakko Jokela

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka