Muut

Agoo Cultural Festival panostaa kulttuurin monimuotoisuuteen

  • Vaasa

Ensi viikonloppuna 10.−11.7. afrikkalaista kulttuuria esittelevä Agoo Cultural Festival järjestetään Vaasassa kolmannen kerran.

Tänä vuonna pääsymaksuton tapahtuma on siirtynyt torilta ortodoksiseen puistoon ja kulttuuritalo Fannyyn. Kummatkin löytyvät osoitteesta Kirkkopuistikko 34.

Syyt tapahtumapaikan vaihtamiselle ovat varsin käytännöllisiä, sillä puisto palvelee paremmin tapahtuman luonnetta.

– Tänä vuonna tapahtumassa on ruokakojuja, joista tapahtumakävijät voivat ostaa ruokaa ja syödä vapaasti puistossa. Tämä ei olisi ollut torilla mahdollista, sanoo tapahtuman kulttuurituottaja Ilkka Nyqvist.

Ohjelmaa kaikenikäisille. Kahden päivän mittaan kasvanut tapahtuma esittelee afrikkalaista kulttuuria niin musiikin, tanssin, teatterin, käsitöiden, elokuvan kuin ruuankin kautta.

Perjantaina tapahtumassa on tarjolla pääasiassa erilaisia työpajoja koko perheelle, joissa voi opetella esimerkiksi rummutuksen tekniikoita.

Työpajat ovat suunniteltu niin, että ketkä tahansa, myös lapset, voivat osallistua niihin ilman ennakkotaitoja. Lauantaina taas erilaiset musiikki- ja tanssiryhmät esittelevät taitojaan yleisölle.

Perjantaina tarjolla on myös elokuvailta, jossa pureudutaan maahanmuuttoon kahdesta näkökulmasta. Hyvästi Afrikka käsittelee suomalaisen muuttoa Afrikkaan. Another Life tätä vastoin kertoo maahanmuuttajien elämästä Suomessa.

– Elokuvien jälkeen yleisön kanssa on myös tarkoitus keskustella niiden herättämistä ajatuksista rennossa hengessä.

Maahanmuuttajien ääni. Festivaalin yhdeksi teemaksi on muodostunut kulttuurin monimuotoisuus. Tämä näkyy niin tapahtumatarjonnassa kuin esiintyjien moninaisissa kulttuuritaustoissakin.

Vaikka Vaasa on pienestä koostaan huolimatta varsin monikulttuurinen kaupunki, pääsevät sen maahanmuuttaja-asukkaat varsin harvoin ääneen.

– Tämä tapahtuma on tärkeä, koska tämä on ainut yleisölle avoin isompi tapahtuma Vaasassa, jonka maahanmuuttajat itse järjestävät.

Tiia Neuvonen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka