Muut

Afrikan mausteita pohjoisen luonnossa

  • Vaasa

Zimbabwelais-suomalainen aviopari on aloittanut Merenkurkun alueella luontoyritystoiminnan. He haluavat tarjota ihmisille elämyksiä ja kokemuksia luonnossa.

– Retkillämme pääsee pois arjen kiireestä ja hektisyydestä. Jokainen voi nauttia luonnon rauhasta rennossa porukassa, Kirsi Koivuporras-Masuka ja Farayi Masuka kertovat.

Farayi Masuka on pitkän ja kansainvälisen kokemuksen hankkinut erä- ja safariopas. Suomessa hän on käynyt erä- ja luonto-oppaan koulutuksen Kurussa ja on tiettävästi ensimmäinen afrikkalaistaustainen eräopas alueellamme.

– Olen toiminut oppaana maailmalla jo 11 vuotta. Australian, Uuden-Seelannin ja Afrikan maiden jälkeen Suomi on tuonut opastoimintaan erilaisen, kiehtovan ympäristön. Suomen luonto on kaunis ja hiljainen, ja ruskan värit ovat hienot.

Ohjelmassa on useita erilaisia retkiä. Ruoka & Luonto -retkellä kuljetaan pitkin Merenkurkun maailmanperintöalueen luonto- ja patikointireittejä ja opitaan laittamaan afrikkalaishenkistä ruokaa kotimaisista raaka-aineista.

– Olemme halunneet luoda konsepteja, jossa pohjoinen kohtaa etelän. Ruuanlaiton ohessa tutustumme toisiimme, ja jokainen voi jakaa esimerkiksi omaa luontotietämystään. Language course goes nature -kurssin tarkoituksena on puolestaan rohkaista ihmisiä puhumaan englantia.

Pari tekee safareita myös Afrikan mantereelle sekä suomalaisten että kansainvälisten ryhmien kanssa.

– Opaspalvelussamme yhdistyvät itsenäisen matkailun vapaus ja jousto sekä valmismatkan helppous ja mukavuus. Meillä on inspiraatioksi valmiita matkaohjelmia, mutta yleensä suunnittelemme matkat yhdessä asiakkaan kanssa. Kohteessa kuljemme mukana matkaseurana ja varmistamme, että kaikki sujuu. Afrikan kymmenistä maista löytyy upeita värimaailmoja esimerkiksi suomalaisille valokuvaajille.

Pariskunnan mukaan erityisesti aavikot, vesiputoukset, luonnonpuistot eläimineen ja maailman kauneimmat hiekkarannat tarjoavat matkailijoille ikimuistoisia hetkiä. Myös julkinen liikenne on Afrikassa oma kokemuksensa, ja siitä saa hauskoja tarinoita kerrottavakseen.

Raija Koivisto

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka